ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΝΗΡΕΑΣ


Η κουζίνα του Εστιατορίου Νηρέας βασίζεται σε παραδοσιακές Κρητικές συνταγές και παλιές γεύσεις, μεταφρασμένες σε ένα νέο, σύγχρονο στυλ παρουσίασης. Βασίζεται στη χρήση τοπικών τροφίμων και συστατικών, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό καλλιεργείται και παράγεται στη φάρμα του ιδιοκτήτη του .
Φρέσκα οργανικά λαχανικά, όσπρια, φρούτα, αυγά, γαλακτοκομικά, ελιές και ελαιόλαδο που καλλιεργούνται και παράγονται στην ιδιόκτητη ''Φάρμα Νηρέας – Γήϊνη Αρμονία''...

Διαβάστε περισσότερα
 

H Φιλοσοφία μας: Γήϊνη Αρμονία


Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο στόχο μας να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο αγρόκτημα όπου θα κυριαρχεί η αρμονία σε όλα τα επίπεδα. Δεν επιθυμούμε να υϊοθετήσουμε την κυρίαρχη λογική των καιρών μας, η οποία προάγει την άγρια εκμετάλλευση της φύσης με στόχο το οικονομικό κέρδος. Κατά την άποψή μας, το κέρδος θα είναι να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη λογική της αρμονίας στη φύση, απαλάσσοντας τη γη, τους φυσικούς μας πόρους και τα προϊόντα τους απο τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα.


Διαβάστε περισσότερα
 
 

Πιστοποιήσεις


ΔΗΩ – Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (Kωδ. GR-BIO-01)

Σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 834/2007, τα παρακάτω φυτά και φυτικά προϊόντα είναι πιστοποιημένης βιολογικής παραγωγής.

<Αβοκάντο (Persea Americana)>, <Αμπέλι Οινοποιήσιμο (Vitis Vinifera) Βιδιανό Β>, <Αμπελώνες για επιτραπέζια Σταφύλια (Vitis Vinifera) Cardinal Rs>, <Αμπελώνες για επιτραπέζια σταφύλια (Vitis Vinifera) Crimson Rs>, <Αμπελώνες για επιτραπέζια Σταφύλια (Vitis Vinifera) Αετονύχι Β>...


READ MORE

ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 

Ο Νηρέας στην Ελληνική Μυθολογία


Στην Ελληνική μυθολογία, ο Νηρέας (ή Νηρεύς) ήταν μια θεότητα της θάλασσας. Ο Νηρέας, τον οποίο ο Όμηρος αποκαλούσε ''Γέροντα της Θάλασσας'' (άλιος γέρων), ήταν προγενέστερος του Ποσειδώνα, Θεού της Θάλασσας και των Νερών. Ο Νηρέας ήταν διακεκριμένος για τη σοφία του, την ειλικρίνεια, τον ήπιο και ευγενή του χαρακτήρα, το προφητικό του χάρισμα και την ικανότητά του να μεταμορφώνεται αλλάζοντας μορφές και σχήματα.


Διαβάστε περισσότερα